Agenda 2019

We hebben weer een interessant programma voor onze leden:

januari

Lezing "Helmond van Nul tot Nu"

februari

Ledenvergadering

maart

Lezing "Organisatie en hoofdinfrastructuur groeistad periode"

dinsdag 22 januari,

Niet-leden betalen € 2,00
Géén inschrijving vooraf.
Lezing door de heer Martin Geerts:
'Helmond van Nul tot Nu'.
Martin zal aan de hand van foto’s en plaatjes de kleurrijke geschiedenis van Helmond met u bespreken. Samen met u zal hij stilstaan bij het ontstaan van de stad, de bouw van het kasteel, haar bewoners en de moeilijke tijden die Helmond heeft beleefd. Hoe was het leven hier in de middeleeuwen en tijdens de tachtigjarige oorlog en hoe kon Helmond uitgroeien tot de mooie stad die het nu is.

dinsdag 26 februari,

Jaarlijkse ledenvergadering

dinsdag 26 maart,

Niet-leden betalen € 2,00
Géén inschrijving vooraf.
Lezing door de heer Henk Schimmel:
'Organisatie en aanpak van de hoofd- infrastructuur in de groeistad periode'.
In 1976 wordt Helmond door het kabinet aangewezen als groeistad. Dit mede als gevolg van de rapporten van de zogenaamde Commissie Langman (1971- 1974). Eén van de taakstellingen was het bouwen van circa 1000 woningen per jaar in de groeistadperiode 1976-1989).
De presentatie gaat over de organisatie en de aanpak van de realisatie van de grote infrastructurele projecten tijdens de groeistadperiode. Ook worden achtergrond verhalen bij de uitwerking van de plannen en de daarbij opgedane ervaring besproken.