Zie ook: Folder Peelbronnen
Oktober is de Maand van de Geschiedenis met dit jaar als thema grenzen.
Daarom is PEELBRONNEN keer uitgebreid met het onderdeel Peelgrenzen.

Hier vindt u het aanbod van uitgaven van VLAASch over de Peel. U kunt op deze site:
• De kaart ‘De Peel Bevrijd’ bestellen.
• Boekjes bestellen waarin verschillende aspecten van WOI en WOII in de Peel behandeld worden.
• Authentieke bronnen bekijken of downloaden over de Peel.
Iets voor u?
  We zijn op zoek naar kleine gewone verhaaltjes over en direct na de oorlog 1940-1945.
De Aabode verscheen op 26 september in de dagen direct na de bevrijding van Helmond op 25 september 1944. Zie ook De Aabode 1 t/m 10 en Helmondsch Dagblad 11 t/m 39
Meer informatie en reacties info@heemkundekringhelmont.nl
Het leven in Helmond
Uitgeverij Optima & Heemkundekring Helmont hebben inmiddels alle delen uitgebracht van de serie bladen "Het leven in Helmond" onder hoofdredactie van Giel van Hooff en Henk Roosenboom. Ook leden van de Heemkundekring zitten in de redactie.
Voor leden van de Heemkundekring Helmont zijn de delen als promotie op de heemkamer verkrijgbaar van € 4,95 voor € 3,50.
Ook de verzamelband is t.z.t. tegen een speciale prijs verkrijgbaar.
Iets voor u?
Henk Wasser heeft een aantal filmpjes gemaakt. Ze staan op:
You Tube HistoryfilmHelmond