Agenda 2020

We hebben weer een interessant programma voor onze leden:

januari

Lezing "De Mierloseweg"

februari

Excursie naar: "Daf museum Eindhoven"

maart

Algemene ledenvergadering

dinsdag 21 januari,

Grote zaal Het Baken
Past. v. Leeuwenstraat 23,
Helmond
Lezing door de heer Louis van de Werff:
'De Mierloseweg'.
Louis van de Werff is opgegroeid aan de Mierloseweg, die vroeger beduidender was dan nu. Het was de verbindingsweg tussen Helmond en Eindhoven, het Carolus Borromeus College was er te vinden en er waren nogal wat winkels en cafés. Het was dus een drukke bedoening aan die straat. Met zijn ouders en broers woonde hij aan de ventweg op nummer 17, ter hoogte van de fietsenwinkel Van Rooij.

dinsdag 4 februari,

Daf museum Eindhoven
Tongelresestraat 27, Eindhoven

Inschrijving t/m 27 januari,
telefonisch 0492-554233 of via g.liempt@heemkundekringhelmont.nl
Aanwezig 13.45 uur.
Eigen bijdrage € 3,00.
Met Museumkaart gratis.
Excursie naar: "Daf museum Eindhoven".
In het museum worden DAF- voertuigen geëxposeerd, waaronder sportwagens. Ook prototypen van auto’s die nooit in productie zijn genomen. Bijvoorbeeld een koninklijke auto die werd ontworpen op basis van een Daffodil en als strandwagen dienst deed. Centraal in de collectie staan vrachtwagens en diverse race- en rallytrucks, waaronder de Turbo-Twin van Jan de Rooy. Er zijn verschillende DAF-personenauto’s te bewonderen en ook is de geschiedenis van ‘het pientere pookje’ is te zien.

dinsdag 3 maart,

Grote zaal Het Baken
Past. v. Leeuwenstraat 23,
Helmond
Algemene ledenvergadering
Na de pauze geeft de heer Martin Geerts een korte lezing met als titel: ‘Oud Helmond in woord en beeld’.